het hele jaar geopend
dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 uur tot 17.00 uur
momenteel is het terras geopend van 12.00 uur tot 18:00 uur

Bezoek de 5 ha. grote tuinen

Bezoek de tuinen
10 jaar later

Dit gedeelte van de tuin is nu 18 jaar. Daarvoor was het een akker. Hier vind u langs de kreek het botanisch laantje met een groot gedeelte van de botanische rozen (ook zijn hier spontaan wilde orchideetjes te vinden). Zomers rijk bloeiend en geurend, in de herfst vol met bottels in allerlei soorten en maten. De collectie klassieke rozen bevind zich in een strak vormgegeven tuin die omringt wordt door een haag van Spaanse Aak. Deze eeuwenoude vaak maar 1x bloeiende rozen zorgen in juni en juli voor een overdonderende kleurenpracht met een geur die verpletterend is. Iets verder, tussen 2 weilandjes door waar de familie paard woont, is de piramidetuin waar bonte en meerkleurige rozen zijn geplant tussen buxus op vlakken van kleine piramiden . De Engelse rozen (of David Austin rozen) staan in een nieuw gedeelte van de tuin. Hier achter bevind zich de theatertuin waar zomers concerten kunnen worden gegeven.

Onze filosofie
Al wandelend, de voortuin

De Zeeuwse Rozentuin is 24 jaar geleden klein begonnen en dat is in de opzet van de tuinen goed terug te zien. De voortuin is het oudste gedeelte. Hier stonden eerste rozen die in de loop van de tijd een wat ondergeschikte rol zijn gaan spelen. Dit is het gevolg van natuurlijke invloeden. De bomen die er ooit klein zijn geplant zijn inmiddels groot geworden met als belangrijkste gevolg; minder zon. En hier krijgt de bezoeker een goede indruk welke rozen het dan nog wel goed doen en welke niet. Ook treft men hier een groot deel van de beschikbare stamrozen aan. Zij kleuren de voortuin in vakken omringt door strakke buxushagen. Een in een dijkje verwerkt prieeltje biedt ook op de koudere dagen volop beschutting om van de zon om en van de bloemen te genieten. In het voorjaar bloeit hier de Helleborus en loopt de Vrouwenmantel uit. Hortensia's vullen de border verder aan. Een van de opvallendste rozen in de voortuin is Rosa glauca, een botanische roos met fraai grijs blad en de Rosa omeiensis pteracantha die met indrukwekkende rode licht doorlatende doornen onder de notenboom staat.

Lindenhof
Bezoek, voor iedereen

De Zeeuwse Rozentuin kan het hele jaar bezocht worden. Alleen rond de kerstmis hebben we 2 weken verlof.

Is de tuin dan alleen in de zomer interessant? Nee, voor de echte rozenliefhebber is er vanaf mei tot half november altijd wel wat te zien. Maar ook in de winter, met sneeuw bv., kan de tuin een prachtige verstilde aanblik hebben. Ook zijn dan veel vogelsoorten goed waar te nemen. En ook in het voorjaar, als de narcissen bloeien en de eerste bloesem zich laat zien en alle vogels weer gaan zingen en de konijnen rondspringen kan de tuin betoverend zijn.

De tuin is redelijk goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators behalve na hevige regenval. Er is een invalidentoilet aanwezig.

Kinderen alleen onder begeleiding i.v.m. risico's doornen e.d.

Honden zijn in de tuin niet toegelaten. Wel op de kwekerij en op het terras.

Het entreebewijs kost €7,50 p.p. ( kinderen gratis) en is het hele bloeiseizoen geldig.

Voor groepen van 10 personen of meer voor eenmalig bezoek: €5,00 p.p. Rondleidingen op aanvraag.