Informatie of bestellen van Rozen en/of Clematis

Algemene informatie

Informatie/bestellen van rozen via onze online catalogus klik hier
Informatie/bestellen van clematis via onze online catalogus klik hier 

Wij streven ernaar om onze hele collectie rozen en clematis op voorraad te hebben en direct te kunnen leveren. Een bepaalde soort kan echter uitverkocht zijn en is dan tijdelijk niet leverbaar. Rozen worden geoogst half oktober en vanaf dat moment is in principe alles leverbaar. Traditioneel is dat ook de beste planttijd. Clematissen zijn vanaf eind augustus voldoende gegroeid en klaar voor verkoop. Zij staan altijd op pot en kunnen dus jaarrond geplant worden. In de periode half oktober tot eind maart worden de rozen geleverd op 'kale wortel'. Dit is zonder pot. In maart potten we alle rozen op en vervolgen we de verkoop op pot. De rozen hebben dan een bewortelde kluit. Door het uitgekiende grondmengsel en de relatief grote potten kunnen we een hoogwaardig product leveren wat ook de rest van het jaar met succes geplant kan worden.
Zowel rozen als clematissen kunnen jaarrond verzonden worden. Rozen vanaf oktober t/m maart op kale wortel en in de warme maanden in pot. Clematissen altijd in pot.

 

 

Standplaats en verzorging rozen

Rozen stellen geen bijzondere eisen aan de grondsoort en standplaats. Al te zanderige grond is voor de meeste soorten niet ideaal maar er zijn een aantal soorten die het er redelijk goed op doen en met wat speciale aandacht d.m.v. onze eigen in wateroplosbare mest lukt het meestal wel. Wat de standplaats betreft hoeft u zich ook geen al te grote zorgen te maken. Een winderige plek is geen probleem behalve wanneer het een hoge roos betreft en er risico is op afbreken van takken. Op die plaatsen is een wat lagere roos een betere oplossing. Wel belangrijk is dat de roos minstens een halve dag in de zon staat. De hele dag is niet nodig en voor bepaalde kwetsbare kleuren ook niet wenselijk. Er zijn soorten die op het noorden kunnen maar zeker niet allemaal. Om optimaal te genieten van veel bloemen is goed snoeien in het voorjaar van belang en goed bemesten; dit voorkomt ook veel ziekten.

Een uitgebreid plantadvies kunt u hier downloaden.

Een uitgebreid verzorgadvies kunt u hier downloaden.

Downloads for other languages
Rozen

Rozen zijn er in vele soorten en kleuren. Ook wat de hoogte betreft kunt u uit een ruim aanbod kiezen. Het belangrijkste is echter dat u een soort kiest die u het mooiste vind. Hierbij speelt de bloemvorm vaak een hoofdrol. Er zijn traditioneel gevormde bloemen maar ook extra gevulde zoals de Engelse Rozen en de klassieke rozen. Half gevulde en enkele rozen (vaak botanisch of moderne heesterrozen) worden tegenwoordig ook vaak gekozen. Voorts is de geur een belangrijk criterium aangezien dit aspect juist iets extra's toevoegt. Rozen hebben de naam nogal eens ziektegevoelig te zijn maar er zijn tegenwoordig zeer veel soorten verkrijgbaar die uiterst ziekte resistent zijn. Dit hebben we d.m.v. het teken + in de rozenlijst kenbaar gemaakt. Wat verder van belang is is of de rozen doorbloeiend zijn of bloei herhalend of 1x bloeiend. De meeste grootbloemige -en trosrozen zijn doorbloeiend. De zeer rijk bloeiende ramblers (boomklimmers) bloeien echter 1x. (3 a 4 weken).

Wij hebben ook een uitgebreide collectie stamrozen. Dit zijn gewone rozen die geënt zijn op een stam op verschillende hoogten. Niet iedere soort is als stamroos leverbaar aangezien zij niet altijd tot het gewenste resultaat leiden. 

Clematissen
Catalogus en professionele rozenmeststof

Wanneer u meer achtergrond informatie over rozen en clematis wilt zoals de soorten, de mogelijkheden, welke rozen voor welke doeleinden, voorbeelden, verzorging e.d. dan kunt u bij de Zeeuwse Rozentuin een catalogus bestellen. Deze uitgebreide catalogus is in full-color en is door ons zelf geschreven en bevat een schat aan praktische informatie. Een must voor iedere rozenliefhebber !

Prijs catalogus €5,- excl. €4,40 verzendkosten, te bestellen via info@zeeuwserozentuin.nl  of af te halen bij de kwekerij.  

De Zeeuwse Rozentuin heeft zelf een professionele rozenmeststof ontwikkeld die in wateroplosbaar is en gedurende het bloeiseizoen wekelijks aangegoten moet worden bij uw rozen. Het resultaat is dat uw planten er veel gezonder bijstaan en rijker bloeien met mooi stevig blad en intensere  kleuren van de bloemen. Ook de weerstand tegen ziekten neemt enorm toe. De meststof wordt gegeven van begin mei tot oktober en is verkrijbaar in een verpakking van 1 kg. De dosering is 10 gram op 10 ltr. water. Met 1 pak kunt u ongeveer 40 rozen per jaar van voeding voorzien.

Prijs professionele rozenmeststof €17,95  ex. verzendkosten, te bestellen via onze online catalogus of via info@zeeuwserozentuin.nl of af te halen bij de kwekerij.